Het concept van de dagen 

Le Quattro Stagioni organiseert 4x per jaar, ieder jaargetijde, een themadag die steeds uit de volgende onderdelen zal bestaan:  

- Een lunch of een maaltijd  
- Een inleiding, een lezing, gesprek  
- Een bezoek aan een toepasselijke  instelling.  

Wisselende onderwerpen van culturele aard vormen de themaís en steeds zal een variabele groep deelnemers uitgenodigd worden.  
De onderwerpen kunnen ook door de deelnemers worden voorgesteld.   

Mogelijke thema's uit bv. beeldende kunst, iconografie, muziek, kostuum en mode, architectuur, ballet, film, reizen, enz.  

 

Le Quattro Stagioni nodigt je van harte uit op
vrijdag 1 november 2019 aanwezig te zijn
bij de nieuwe dansvoorstelling

SOLAS van LeineRoebana
in het Chassé Theater te Breda.

LeineRoebana, het moderne dansgezelschap van choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana, neemt al 25 jaar een belangrijke plaats in binnen de Nederlandse en internationale dans. Het choreografenduo ontwikkelde een uniek eigen dansidioom. De wisselwerking tussen dans en muziek, in samenwerking met musici en componisten, is de kern van het werk van LeineRoebana. Hun muzikale voorkeur varieert van renaissance tot hedendaagse componisten en weerspiegelt hun zoektocht naar authenticiteit. (www.leineroebana.com)

20.00 uur het Publieksonthaal voorafgaand aan SOLAS”LeineRoebana nodigt haar publiek uit om kennis te maken met dansers, musici en choreografen voor een bijzondere inleiding op het toneel. Bijzondere ervaringen tijdens het maakproces en inspiratiebronnen worden gedeeld en er is de mogelijkheid om vragen te stellen, terwijl de dansers en muzikanten zich opwarmen en voorbereiden op de voorstelling”    (www.Chassé Theater)

_______________________________________________________
.
klik op de foto voor een vergroting 

1   4
2  5
Kleine foto-impressie van deze dag
.
________________________________________________________

20.30 uur de dansvoorstelling SOLAS met o.a. muziek van de componist John Dowland.
Begeleid door luitmuziek klinken de engelachtige stemmen van de mezzo Talitha van der Spek en Elisabeth Hetherington, de ene keer als een klaagzang, dan weer als liefdespoëzie.
Soelaas, ontleend aan het middeleeuwse Franse solas, betekent troost, verlichting, steun, oplossing. In dat mooie oud-Nederlandse woord gaan problemen oplossen en troost bieden hand in hand. De hardnekkige wereldproblemen echter zullen niet opgelost worden, ook al bieden wij een helpende hand en spreken wij woorden van troost. Toch biedt deze dansvoorstelling een creatieve opening door de mooie en pure muziek van John Dowland, die hier verandert in een tijdgenoot, door de contrasten met hedendaagse muziek, of door de combinatie met hedendaagse dans.

Vooraf ’s middags om 16.00 uur zullen wij in eetcafé Publieke Werken, Sint Annastraat 12 Breda - 076-5218625 - met een aantal vrienden van Le Quattro Stagioni bijeenkomen  voor een gezellig samenzijn. We kunnen er kennismaken met elkaar of als "oude" bekenden onder elkaar lekker bijpraten onder het genot van een aperitief om later daar aan tafel te gaan en te genieten van het tweegangen-menu.
De anderen zien we bij het Publieksonthaal, om 19.45 uur bij de ingang van de Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal in het ChasséTheater.

Het intens beleven, de meerwaarde van de ontmoeting, het samen genieten van de maaltijd, de verdieping middels de kunstbeschouwing; deze unieke symbiose komt bij Le Quattro Stagioni volledig tot zijn recht en geeft een extra dimensie aan onze themadagen.

(Besloten gezelschap - zonder winstoogmerk)

Verdere informatie en aanmelden via onderstaand e-mail adres

Virginy Joosen - Walraven & Toon Joosen ------------ https://www.facebook.com/virginy.joosen.walraven
Beckershagen 15 4861 SE Chaam. --------------------- www.facebook.com/mii.colori www.colori.nl/thema
telefoon: 0161 491760 / 0651153533 --------------------e-mail: virginy@colori.nl