Het concept van de dagen 

Le Quattro Stagioni organiseert 4x per jaar, ieder jaargetijde, een themadag die steeds uit de volgende onderdelen zal bestaan:  

- Een lunch of een maaltijd  
- Een inleiding, een lezing, gesprek  
- Een bezoek aan een toepasselijke  instelling.  

Wisselende onderwerpen van culturele aard vormen de themaís en steeds zal een variabele groep deelnemers uitgenodigd worden.  
De onderwerpen kunnen ook door de deelnemers worden voorgesteld.   

Mogelijke thema's uit bv. beeldende kunst, iconografie, muziek, kostuum en mode, architectuur, ballet, film, reizen, enz.  

 

Le Quattro Stagioni nodigt je van harte uit op
donderdag 12 december 2019 voor een themadag in Tilburg

THE ART OF LACE
Een prelude op het jaarthema 2020
Vooruitlopend op ons jaarthema KLEUR-STOF biedt het Textielmuseum Tilburg ons op dit moment
twee geweldige exposities: 'Black & White' / Symboliek in Kunst en Design en 'The Art of Lace'.


met bezoeken aan:
Het Textielmuseum in Tilburg
The Art of Lace / Black & White
--------------------
Museum De Pont - diverse exposities, lezingen
--------------------
De Spoorzone - De LocHal, de nieuwe bibliotheek
en EVE in de Polygonale Loods
---------------------

De expositie BLACK & WHITE / Symboliek in Kunst en Design.
Zwart en wit zijn eigenlijk geen kleuren, wel spelen licht en donker een grote rol in de beeldende kunst en vormgeving en zijn gerelateerd aan uiteenlopende symbolische betekenissen. Met werk van eigentijdse kunstenaars o.a. Marinus Boezem, Jorge Baldessari.

De expositie THE ART of LACE toont ons kanten stoffen die op een speciale manier geweven zijn in de Franse steden Calais of Caudry. Dat kant speelt een belangrijke rol op de catwalks van 2020. Modeontwerpers als Chanel, Dior, Louis Vuitton, Iris van Herpen creëren samen met kantmakers nieuwe toepassingen in haute couture. Meer dan veertig stukken van grote namen worden tentoongesteld.

Het Textielmuseum in Tilburg neemt met het TextielLab een plaats in binnen de computergestuurde innovatietechnieken van de hedendaagse ontwerpers in Europa.
In het moderne textiellaboratorium maakt men gebruik van de nieuwste technologieën op de meest geavanceerde machines die dagelijks in gebruik zijn. De textielmachines leveren stoffen voor interieurdesign en mode. Een groot innovatief textielproject was het leveren van de enorme industriële gordijnen voor de LocHal / Bibliotheek in de Spoorzone, een ontwerp van Petra Blaisse.

_______________________________________________________
.
klik op de foto voor een vergroting 


1 4
2 1 5
Kleine foto-impressie van deze dag
.
________________________________________________________

KLEUR – STOF

Kleuren - Stoffen - Zwart - Wit - Plooien - Filtering - Schittering - Techniek, het maakt ons er nogmaals op attent dat er zoveel te beleven is als het gaat om de grootste industrie en de grootste handel aller tijden, namelijk die van de textiel. Menselijk vernuft en daadkracht zorgden ervoor dat er vezels ontworpen werden die de mooiste stoffen leverden. Veel goudkleurige en met gouddraad doorweven stoffen kwamen al via handelsroutes vanuit het oosten naar Europa.
Het befaamde Goudlakenkamp in de zomer van 1520 waarbij de Engelse koning Henry VIII de Franse koning François I ontmoette was één en al imponeren, van de tenten tot aan de parasols en de mantels van hun gevolg was het al goud dat er blonk.
Vijfhonderd jaar later in de nazomer van 2020 wordt het imponerende project van de Bulgaars - Amerikaanse kunstenaar Christo, Arc de Triomphe empaqueté, eenzefde belevenis van formaat.

Donderdag 12 december 2019.

Je wordt om 12.00 uur verwacht in restaurant EVE, Burgemeester van Stekelenburgplein 208,
5041 SC, Tilburg, waar de oude Polygonale Loods van de NS is getransformeerd in een modern restaurant.
Voorafgaand aan het bezoek aan beide exposities komen de vrienden van Le Quattro Stagioni bijeen op een bijzondere plek te midden van industrieel erfgoed in de Spoorzone.
In een eigentijdse ambiance in de Spoorzone vlak achter het station en nabij de LocHal / Bibliotheek drinken wij koffie in restaurant EVE en gaan daar later aan tafel voor de 'sharing lunch'.
In de middag bezoeken we de beide bovengenoemde tentoonstellingen in het Textielmuseum en besluiten de middag in Museum de Pont waar je (optioneel) vanaf half zes ook nog eens kunt genieten van een aantal gratis mini-concerten.

Het intens beleven, de meerwaarde van de ontmoeting, het samen genieten van de maaltijd, de verdieping middels de kunstbeschouwing; deze unieke symbiose komt bij Le Quattro Stagioni volledig tot zijn recht en geeft een extra dimensie aan onze themadagen.

(Besloten gezelschap - zonder winstoogmerk)

Verdere informatie en aanmelden via onderstaand e-mail adres

Virginy Joosen - Walraven & Toon Joosen ------------ https://www.facebook.com/virginy.joosen.walraven
Beckershagen 15 4861 SE Chaam. --------------------- www.facebook.com/mii.colori www.colori.nl/thema
telefoon: 0161 491760 / 0651153533 -------------------- e-mail: virginy@colori.nl