Het concept van de dagen 

Le Quattro Stagioni organiseert 4x per jaar, ieder jaargetijde, een themadag die steeds uit de volgende onderdelen zal bestaan:  

- Een lunch of een maaltijd  
- Een inleiding, een lezing, gesprek  
- Een bezoek aan een toepasselijke  instelling.  

Wisselende onderwerpen van culturele aard vormen de thema’s en steeds zal een variabele groep deelnemers uitgenodigd worden.  
De onderwerpen kunnen ook door de deelnemers worden voorgesteld.   

Mogelijke thema's uit bv. beeldende kunst, iconografie, muziek, kostuum en mode, architectuur, ballet, film, reizen, enz.  

 

Le Quattro Stagioni nodigt je van harte uit op
zaterdag 18 november en zondag 19 november 2017
voor de themadag

Ton sans Son

Met als hoogtepunten: de tentoonstelling

 MUSIQUES! ĖCHOS  de l’ ANTIQUITĖ in
LA GALERIE des EXPOSITIONS
van LOUVRE LENS te Lens, Frankrijk

en natuurlijk de wonderschone collectie in de al even prachtige
LA GALERIE DES TEMPS  

LOUVRE- LENS is een ontwerp van het Japanse architectenbureau SANAA in samenwerking met LOUVRE - PARIS . Door te kiezen voor een nieuw gebouw op een mooie uitgestrekte, historische plek is definitief gebroken met de traditie van de klassieke museale architectuur van Louvre Parijs. Een van de uitdagingen van het LOUVRE-LENS nu is de confrontatie tussen de collecties van het Louvre en een hedendaagse architectuur. “Het museum is als een platte zilveren doos neergedaald op de door mijnbouw en oorlogen omgewoelde grond van Lens. Het zachte licht van de streek weerspiegelt de omgeving, de kunst en de bezoekers” (Volkskrant).

Zaterdag 18 november 2017:

Je wordt op zaterdag 18 november om 13.00 uur verwacht in Studio Overbeek ten huize van de familie Joosen te Chaam. Na een welkomstdrankje vertelt Toon Joosen, docent Kunst, in zijn presentatie TON SANS SON over de rol en de betekenis van de muziek en de musici, de instrumenten en de speelwijzen in de grote beschavingen van de Antieken: van de Oriënt, Egypte en de Grieken tot Rome. Hun rol in de beeldende kunst. De antieke instrumenten, schilderingen op vazen en mythologische taferelen geven inzicht in het ontstaan en de betekenis van zang en spel in het leven van alledag, in scholen, tempels, theaters en tijdens drinkgelagen.
Erna genieten we nog van een heerlijke HIGH TEA. Onder het genot van een goed glas wijn en mooie spijzen kun je met elkaar van gedachten wisselen en je zo voorbereiden op het bezoek aan LOUVRE-LENS.
Rond 17.30 uur besluiten we deze bijeenkomst.

_______________________________________________________.
klik op de foto voor een vergroting 

 
    
Kleine foto-impressie van deze dag
.
___________________________________________________________

Zondag 19 november 2017:

Op zondag 19 november vertrekken wij om * 8.00 uur naar LENS met een voor dit besloten gezelschap gehuurde luxe touringcar. Rond half 11 drinken we koffie in het museum en blijven daar enkele uren om o.a. de expositie MUSIQUES! Ėchos de l’ Antiquité te bekijken. Bovendien is er ook nog een andere expositie in het Pavillon de Verre over Italiaanse kunst in Frans bezit: Heures italiennes. Chefs-d’oeuvre des Hauts-de-France.
Lunchen kun je op eigen gelegenheid bijv. in restaurant L’Atelier du Marc-Meurin (t.o. de museumingang) of in het museumcafé. Er is ook een z.g. picknickplek in het museum, een grote glazen ruimte waar je eigen lunchpakket is toegestaan. Bijzonder en gezellig. Eigen lekkernijen uitwisselen.
Na het museum LOUVRE-LENS bezoeken we in de middag een wel heel bijzonder bouwwerk, n.l. ons ‘MYSTERY HOUSE’.
Rond de klok van 19.00 uur hopen wij weer terug te zijn in het Brabantse Land.

Het intens beleven, de meerwaarde van de ontmoeting, het samen genieten van de maaltijd, de verdieping middels de kunstbeschouwing; deze unieke symbiose komt bij Le Quattro Stagioni volledig tot zijn recht en geeft een extra dimensie aan onze themadagen.

(Besloten gezelschap - zonder winstoogmerk)

Verdere informatie en aanmelden via onderstaand e-mail adres

Met vriendelijke groet,     
Virginy Joosen - Walraven.
Beckershagen 15   4861 SE   Chaam.
Tel: 0161 491760.