Het concept van de dagen 

Le Quattro Stagioni organiseert 4x per jaar, ieder jaargetijde, een themadag die steeds uit de volgende onderdelen zal bestaan:  

- Een lunch of een maaltijd  
- Een inleiding, een lezing, gesprek  
- Een bezoek aan een toepasselijke  instelling.  

Wisselende onderwerpen van culturele aard vormen de thema’s en steeds zal een variabele groep deelnemers uitgenodigd worden.  
De onderwerpen kunnen ook door de deelnemers worden voorgesteld.   

Mogelijke thema's uit bv. beeldende kunst, iconografie, muziek, kostuum en mode, architectuur, ballet, film, reizen, enz.  

 

Le Quattro Stagioni nodigt je van harte uit op
zaterdag 24 maart en zondag 13 mei 2018 voor de themadagen

MADONNA
De Maria / madonna figuur in de cultuurgeschiedenis
Met als hoogtepunten:
de tentoonstelling

 LADY MADONNA
The woman with one thousend names
in het Jheronimus Bosch Art Center in ’s-Hertogenbosch
in het kader van het 700-jarig bestaan van de
Illustre Lieve Vrouwe Broederschap

LADY MADONNA is de mail art tentoonstelling van Mr. Colori en The Museum of Instant Images in samenwerking met het Jheronimus Bosch Art Center bij gelegenheid van het zevenhonderdjarig bestaan van de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap. Dat is een oecumenisch genootschap van katholieke en protestantse leden die allen een vooraanstaande maatschappelijke positie innemen. Deze Zwanenbroederschap "draagt zorg voor haar eeuwenoude materiële en immateriële cultureel erfgoed, bevordert de onderlinge christelijke saamhorigheid en de broederlijke band, en houdt daarbij steeds oog voor de ontwikkelingen en problemen in de moderne tijd.”
Meer dan 400 kunstenaars uit 45 landen reageerden op de mail art call van Toon Joosen a.k.a. Mr.Colori. Hun werk wordt vanaf mei 2018 getoond in de torenkamers van het Jheronimus Bosch Art Center waar LADY MADONNA zal schitteren in al haar glorie. Als een eigentijdse sterke vrouw, de power woman in tijden van social media en #MeToo maar ook als de Moeder Maria, de Stella Maris, even zoveel namen als symbolen voor die Alom Aanwezige vanaf de Middeleeuwen tot in onze dagen.

Zaterdag 24 maart 2018

Je wordt om 10.00 uur verwacht ten huize van de familie Joosen te Chaam. Onder het genot van koffie of thee met een heerlijk zoeternij ontmoeten wij elkaar in de fijne ambiance van Studio Overbeek. Toon Joosen, docent Kunst, vertelt in zijn boeiende presentatie over de LADY MADONNA en de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap in de historische en kunsthistorische context. De relatie tot zijn mail art-tentoonstelling wordt getoond met het werk van hedendaagse kunstenaars. Een sneak preview als het ware. In de vroege middag worden wij voor een een lunchgerechtje ontvangen in de bijzondere sfeervolle Vlaamse Schuur van Ron en Monique van Wjngaard Dassemus in Chaam. In de middag zal de wijnboer ons rondleiden door de wijngaard waarna wij daar afsluiten met een wijnproeverij.

_______________________________________________________
.
klik op de foto voor een vergroting 

 
    
Kleine foto-impressie van deze dag
.
___________________________________________________________

Zondag 13 mei 2018

Je wordt van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de opening van de mail art-tentoonstelling LADY MADONNA in het Jheronimus Bosch Art Center, Jeroen Boschplein 2 in Den Bosch. Vanaf 9.30 uur is er ontvangst met een kopje koffie waarna om 10.00 uur het officiële programma begint en is er de feestelijke opening met een toepasselijke lezing, luisteren we naar een muzikaal intermezzo en wordt het glas geheven.
Daarna is er gelegenheid om de tentoonstelling te bezoeken in de prachtige torenkamers, die zijn omgetoverd in een vier verdiepingen hoge kunstgalerij, doorkruist door een glazen lift. Op de vijfde verdieping is een prachtig uitzicht te bewonderen op de stad en omgeving, de zeer nabijgelegen kathedraal en het Zwanenbroedershuis in de Hinthamerstraat.

Het intens beleven, de meerwaarde van de ontmoeting, het samen genieten van de maaltijd, de verdieping middels de kunstbeschouwing; deze unieke symbiose komt bij Le Quattro Stagioni volledig tot zijn recht en geeft een extra dimensie aan onze themadagen.

(Besloten gezelschap - zonder winstoogmerk)

Verdere informatie en aanmelden via onderstaand e-mail adres

Met vriendelijke groet,     
Virginy Joosen - Walraven.
Beckershagen 15   4861 SE   Chaam.
Tel: 0161 491760.