Het concept van de dagen 

Le Quattro Stagioni organiseert 4x per jaar, ieder jaargetijde, een themadag die steeds uit de volgende onderdelen zal bestaan:  

- Een lunch of een maaltijd  
- Een inleiding, een lezing, gesprek  
- Een bezoek aan een toepasselijke  instelling.  

Wisselende onderwerpen van culturele aard vormen de thema’s en steeds zal een variabele groep deelnemers uitgenodigd worden.  
De onderwerpen kunnen ook door de deelnemers worden voorgesteld.   

Mogelijke thema's uit bv. beeldende kunst, iconografie, muziek, kostuum en mode, architectuur, ballet, film, reizen, enz.  

 

Le Quattro Stagioni nodigt je van harte uit op
vrijdag 27 januari 2017
voor de themadag

Ballet wordt Dans
revolte in de dansgeschiedenis na 1900

Met als hoogtepunt:

Op vrijdag 27 januari in het Chassé Theater in Breda
de dansvoorsteling
PABLO
Van het Scapino Ballet Rotterdam en Sinfonia Rotterdam

Vrijdag 27 januari 2017

Je wordt op vrijdag 27 januari 2017 om 12.00 uur verwacht in Studio Overbeek ten huize van de familie Joosen te Chaam. Terwijl je geniet van een heerlijk lunchbuffet is er voldoende gelegenheid kennis te maken met elkaar.
In de middag vertelt Toon Joosen, docent Kunst, meer over de danshistorie in het algemeen en de hedendaagse dans in het bijzonder. Als oprichter en conrector van de muzische afdeling aan zijn school stond hij in direct contact met de dansacademie Tilburg. Daarnaast gaat hij in zijn verhaal dieper in op de betekenis van de kunstenaar Pablo Picasso o.a. ten tijde van het Interbellum.

PABLO

De choreograaf en theatermaker Marcos Morau maakt naam door de vernieuwende wijze waarop hij met dans en andere kunstdisciplines verhalen vertelt. PABLO gaat over de tijd tijdens de grote oorlogen, de dictatuur onder generaal Franco en de hervormingen, die zo indringend waren dat deze ontwikkelingen een weerslag hadden op de kunst van Picasso. In PABLO wordt ook een inkijkje gegeven in de temperamentvolle Spaanse volksaard in heftige tijden. Met historische kostuums, filmische enscenering en prachtige muziek van o.a. de Bolero van Ravel of de Ouverture 1812 van Tsjaikovski live uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam. (www.chassetheater.nl
)

________________________________________________________
.

.
________________________________________________________

Rond 15.30 uur beëindigen we deze themadag in Chaam. Wij rijden naar Breda waar wij met de liefhebbers om
ca. 17.30 uur aan tafel gaan bij de Brasserie van het Chassé Theater (optioneel).
Wij allen treffen elkaar ’s avonds weer om 19.15 uur in de foyer van het Chassé Theater bij de voorbespreking voorafgaand aan de dansvoorstelling PABLO.

Na de voorstelling toasten we op deze mooie dag in de foyer en kunnen de diehards onder ons zich tot in de late uurtjes in het theater maar ook op diverse plekken in de stad onderdompelen in de festiviteiten van de CULTUURNACHT 2017 BREDA.

Het intens beleven, de meerwaarde van de ontmoeting, het samen genieten van de maaltijd, de verdieping middels de kunstbeschouwing; deze unieke symbiose komt bij Le Quattro Stagioni volledig tot zijn recht en geeft een extra dimensie aan onze themadagen.

(Besloten gezelschap - zonder winstoogmerk)

Verdere informatie en aanmelden via onderstaand e-mail adres

Met vriendelijke groet,     
Virginy Joosen - Walraven.
Beckershagen 15   4861 SE   Chaam.
Tel: 0161 491760.