Het concept van de dagen 

Le Quattro Stagioni organiseert 4x per jaar, ieder jaargetijde, een themadag die steeds uit de volgende onderdelen zal bestaan:  

- Een lunch of een maaltijd  
- Een inleiding, een lezing, gesprek  
- Een bezoek aan een toepasselijke  instelling.  

Wisselende onderwerpen van culturele aard vormen de themaís en steeds zal een variabele groep deelnemers uitgenodigd worden.  
De onderwerpen kunnen ook door de deelnemers worden voorgesteld.   

Mogelijke thema's uit bv. beeldende kunst, iconografie, muziek, kostuum en mode, architectuur, ballet, film, reizen, enz.  

 

Le Quattro Stagioni nodigt je van harte uit op
vrijdag 4 november en zondag 6 november 2016
of op
vrijdag 18 november en zondag 20 november 2016 voor de themadagen

Het modern mecenaat
Kunst en de opdrachtgevers door de eeuwen

Met als hoogtepunten:

Op zondag 6 en 20 november in Wassenaar
een bezoek aan het nieuwe museum
VOORLINDEN
en bezienswaardigheden in de omgeving

Het museum als geschenk aan de samenleving, gelegen op het historisch landgoed Voorlinden, imponerend in al zijn eenvoud door de symbiose met de natuur en in dat pastorale landschap omgeven door de tuinen van Piet Oudolf.

Vrijdag 6 of 18 november 2016.

Je wordt op vrijdag tussen 13.30 uur en 14.00 uur verwacht in Studio Overbeek ten huize van de familie Joosen. Onder het genot van een drankje maken we kennis met elkaar en genieten we van zoete taarten. Toon Joosen, docent Kunst, zal ons in zijn presentatie meer vertellen over Het Mecenaat door de eeuwen heen. De eigentijdse mecenas is vaak de exorbitant rijke babyboomer, die zich met een terugtrekkende overheid financieel geroepen voelt zich te ontfermen over de Kunsten en de Cultuur. Zijn of haar rijkdom is vergaard in tijden voorafgaand aan de crisis.
........................
We genieten daarna nog van een eenvoudig buffet met hartige gerechten en een goed glas wijn, waarna deze dag om ca. 17.30 uur wordt afgesloten.

________________________________________________________
.
klik op de foto voor een vergroting 

1  6 4
2  5  3 
Kleine foto-impressie van deze dag
.
________________________________________________________

Zondag 8 of 20 november 2016.

Op zondag 20 november vertrekken wij om 8.30 uur met een voor dit besloten gezelschap gehuurde luxe touringcar naar Wassenaar e.o. We maken een wandeling langs het strand en drinken er koffie. Later die ochtend rijden we naar het Museum Voorlinden voor bezoek aan de collectie en de tentoonstellingen. Op eigen gelegenheid een lunch in het restaurant, dat is gevestigd in het landhuis Voorlinden, een wandeling over het landgoed en door de tuin van Piet Oudolf.
........................
In de middag bezoeken we kort nog een andere historische plek.
Rond de klok van half zes gaan we ter afsluiting van deze mooie dag gezamenlijk aan tafel voor een lichte avondmaaltijd in een gerenommeerd restaurant aan de Maas.

Het intens beleven, de meerwaarde van de ontmoeting, het samen genieten van de maaltijd, de verdieping middels de kunstbeschouwing; deze unieke symbiose komt bij Le Quattro Stagioni volledig tot zijn recht en geeft een extra dimensie aan onze themadagen.....................................enz.......enz

(Besloten gezelschap - zonder winstoogmerk)

Verdere informatie en aanmelden via onderstaand e-mail adres

Met vriendelijke groet,     
Virginy Joosen - Walraven.
Beckershagen 15   4861 SE   Chaam.
Tel: 0161 491760.