Het concept van de dagen 

Le Quattro Stagioni organiseert 4x per jaar, ieder jaargetijde, een themadag die steeds uit de volgende onderdelen zal bestaan:  

- Een lunch of een maaltijd  
- Een inleiding, een lezing, gesprek  
- Een bezoek aan een toepasselijke  instelling.  

Wisselende onderwerpen van culturele aard vormen de thema’s en steeds zal een variabele groep deelnemers uitgenodigd worden.  
De onderwerpen kunnen ook door de deelnemers worden voorgesteld.   

Mogelijke thema's uit bv. beeldende kunst, iconografie, muziek, kostuum en mode, architectuur, ballet, film, reizen, enz.  

 

Le Quattro Stagioni nodigt je van harte uit op
24 juni en 26 juni 2022 voor de themadagen
.
Stop & Go
Hedendaagse Beeldhouwkunst. Tegenpolen.

Met als hoogtepunten in Museum Voorlinden in Wassenaar
de overzichtstentoonstelling 'GROUND' van Anthony Gormley

en in het Stedelijk Museum Schiedam
'Zonvonkengesproei' van Zoro Feigl


Vrijdag 24 juni 2022 - STUDIO Overbeek

Je wordt verwacht in Studio Overbeek ten huize van de familie Joosen. Onder het genot van een aperitief met een 'Antipasta' maken we kennis met elkaar.
Toon Joosen zal later die middag in zijn presentatie meer vertellen over de hedendaagse beeldhouwkunst van o.a. Anthony Gormley en over de kinetische kunst van Zoro Feigl. Tegenpolen.
- Herhaling speelt een grote rol in het werk van Feigl, in die zin is het minimalistisch en meditatief. Zijn werk oogt groots en overweldigend, maar ook rustig en relaxt. Hij bespeelt onze zintuigen, maar een vrijblijvend ‘spelen’ is het niet. Briljant, innemend, aangenaam en verpozend zo wordt deze uitzonderlijke tentoonstelling genoemd. (Trendbeheer).
- De wereldberoemde Britse kunstenaar Anthony Gormley onderzoekt met zijn sculpturen, installaties en kunst in de openbare ruimte de relatie tussen het menselijk lichaam en de ruimte om ons heen.

___________________________________________________________
.
klik op de foto voor een vergroting 

 
     
Kleine foto-impressie van deze dag
.
___________________________________________________________

Zondag 26 juni 2022 - Museumdag

Met eigen vervoer naar Rotterdam.

- 10.30 uur Samenkomst Rotterdam in Het Nieuwe Instituut. Koffie in het Museumcafé en een bliksembezoek aan de 6e verdieping van waar je een fantastisch zicht hebt op HET DEPOT. Tevens een afspiegeling van de ontwerpen en maquettes, o.a. voor HET DEPOT van architectenbureau MVRDV van Winy Maas.
- 11.00 uur Gereserveerd gezamenlijk tijdslotbezoek aan HET DEPOT van Museum Boijmans-van Beuningen. Dakterras 6e verdieping met riant uitzicht over de stad. Rondgang door Het Depot op eigen gelegenheid.
- 12.00 uur Gezamenlijk vertrek naar Schiedam.
- 12.30 uur Gezamenlijk bezoek Stedelijk Museum Schiedam
Zonvonkengesproei van Zoro Feigl - Kinetische kunst in een vernieuwd museum.
Een toffe expositie van de ‘jonge‘ kunstenaar Zoro Feigl voor wie de natuur altijd al een grote inspiratiebron is geweest. Hij probeert natuurlijke fenomenen te vervatten in installaties. In zijn eerste museale tentoonstelling ontbreekt het ‘wauw’-gevoel geen moment. Het meditatieve en minimalistische in één van zijn spannende installaties voorkomt een gevoel van spektakelkunst: hij is echt zijn kwajongensimago ontstegen.

We lunchen ‘eenvoudig’ in het museumcafé.

- 14.00 uur ‘GROUND ‘ van Anthony Gormley in Museum Voorlinden Wassenaar.
De tentoonstelling die je op eigen gelegenheid kunt bezoeken is te zien in de zalen van het museum en in de tuinen waar grote beelden van Gormley staan opgesteld die je als het ware ’verpletteren’. Er is altijd een link tussen het lichaam en het universum. Gormley werkt met tastbare materialen en daarbij loopt hij tegen beperkingen aan. Zijn dagelijkse tekeningen zijn een vorm van meditatie, maar hij tekent ook om op zoek te gaan naar grenzen. Op papier kun je voorbij deze grenzen…..
- 17.00 uur Gezamenlijk vertrek vanaf parkeerterrein Voorlinden naar de duinen voor een drankje tot besluit van de Tweedaagse op een leuk terras vlakbij de zee.
 

Het intens beleven, de meerwaarde van de ontmoeting, het samen genieten van de maaltijd, de verdieping middels de kunstbeschouwing; deze unieke symbiose komt bij Le Quattro Stagioni volledig tot zijn recht en geeft een extra dimensie aan onze themadagen.

Aanmelden via onderstaand e-mail adres

 


Met vriendelijke groet,     
Virginy Joosen - Walraven.
Beckershagen 15   4861 SE   Chaam.
Tel: 0161 491760.

(Besloten gezelschap - zonder winstoogmerk)